Tissot PRX – Modernia vintagea kaikkiin tilaisuuksiin

Vintage-kellojen jäljillä

Kellosepät ovat vuosisatojen aikana kehittäneet kelloista enemmän kuin vain ranteeseen ripustettavia ajan mittaajia. Kellot ovat muuttuneet muodin ja tyylin symboliksi. Laajasta valikoimasta voi kuitenkin olla haastavaa löytää täydellinen kello, joka sopii omaan tyyliin, tarpeisiin ja budjettiin. Yksi kello, joka on tyylillään, laadullaan ja hinnallaan herättänyt monien kelloharrastajien huomion on Tissot PRX.

Tissot on perinteinen sveitsiläinen kellovalmistaja, joka tunnetaan maailmalla laajalti niin klassisen perinteisistä rannekelloista kuin ripauksella modernia muotokieltä maustetuista tyylikkäistä kannanotoista. Tissot PRX ei ole poikkeus. Malliston juuret ovat 1970-luvun vintage kellojen muotokielessä. Kulmikkaiden runkojen ja integroitujen rannekkeiden kulta-aika oli myös kvartsikellojen myötä epävarmuuden aikaa.Tissot PRX Chronograph ranteessa

Kun japanilaisvalmisteiset kvartsikellot saivat jalansijaa Euroopassa, perinteiset sveitsiläiset kellovalmistajat olivat vaikeuksissa, sillä mekaanisten kellojen kysyntä hupeni lähes olemattomiin tarkkojen ja edullisten kvartsikellojen myötä. Vanhat kellovalmistajat olivat pulassa markkinoiden muutoksen myötä. Epävarmat ajat saivat suunnittelijat ottamaan muotoilussa suurempia riskejä. Riskin kannattaessa tuloksena oli usein ennakkoluulotonta designia ja muotokieltä.

Legendaarisimmat tuon ajan kellot on hakattu kellotaivaan kirkkaimpien tähtien joukkoon. Patek Philippen Nautilus ja Audemars Piguet’n Royal Oak muutamia mainitakseni. Tuo uskalias muotokieli elää edelleen näissä vintage-tyylisissä uudelleenjulkaisuissa ja Tissot PRX on on tällä hetkellä trendien aallonharjalla.Tissot PRX Powermatic 80 ranteessa

Tissot PRX -malliston kantaisä oli vuonna 1978 julkaistu samanniminen kello. Nimi PRX tulee sanoista Precise, eli tarkka, Robust eli kestävä ja X edustaa roomalaista numeroa 10, mikä viittaa kellon vesitiiveyteen 10 ATM eli se on luokitettu 100 metriin asti.

Uudessa PRX -mallistossa on säilytetty se mikä PRX:stä teki 70-luvulla edelläkävijän ja lisätty yhtälöön modernin huipputeknologian parhaat innovaatiot. Tuloksena on vintage-sävyinen urheilukello joka säväyttää niin tyylillä kuin teknologiakin.Valkotauluinen Tissot PRX Chronograph ranteessa

Sukelletaan syvemmälle Tissot PRX:n ytimeen

Tissot PRX on tyylikäs ja moderni kello, joka yhdistää klassisia ja moderneja muotoiluelementtejä. Kellon 40 mm halkaisija sopii useimmille ranteille ja integroidun rannekkeen onnistuneesta muotoilusta johtuen kello on erittäin mukava ranteessa. Rannekkeen perhoslinkkulukko tekee kellosta miellyttävän kantaa, eikä rannekkeen solki paina kättä.

PRX:t on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä, jossa vaihtelevat harjatut ja kiillotetut yksityiskohdat. Se on vedenkestävä jopa 100 metriin asti, mikä tekee siitä sopivan uimiseen ja snorklaamiseen. Toisin kuin 70-luvulla, PRX:ssä on taulun suojana lähes naarmuuntumaton safiirilasi.Yksityiskohta PRX:n kuoresta

Yksi PRX malliston myyntivalteista on sen Powermatic 80 -koneistolla varustetut mallit. Tissot PRX Powermatic 80 tarjoaa harvinaisen kilpailukykyiseen hintaan 80 tunnin käyntivaralla varustetun automaattikoneiston. Automaattikoneiston etuna on sen riippumattomuus paristoista. Koneisto lataa itsensä ranteen liikkeestä, joten kello käy ranteessa yhdellä vedolla yli kolme päivää.

Tyyliä ja tarkoitusta

PRX -mallistossa on myös kvartsikoneistolla varustettuja malleja. Kooltaan 40 milliset PRX:t ovat toteutettu hienostuneella sunburst-aurinkohionnalla. Kvartsikoneiston pienemmän koon ansiosta, PRX:stä on toteutettu myös siroja halkaisijaltaan 35mm unisex-malleja. Tissot PRX 35mm -mallit ovat väritykseltään urbaanin rohkeita kannanottoja.

Tissot PRX Powermatic 80 -malleissa on huomiota herättävän tyylikäs vohvelitaulu, jota on saatavilla useissa eri väreissä. Kellon indeksit ja osoittimet ovat luminoidut ja mallista riippuen pinnoitettu joko hopeisiksi tai kultaisiksi. Klassiset tolppaosoittimet ovat elegantin yksinkertaiset ja tuovat kelloon mallista riippuen joko kullansävyllä ylellisyyden säväyksen tai hopeisena rauhallisen hillittyä charmia.Tissot PRX:n vohvelitaulu lähikuvassa

Julkaisustaan lähtien Tissot PRX on yllättänyt suosiollaan ja Tissot on sitoutunut kehittämään mallistoa. Viime vuonna mallistoon julkaistiin Valjoux-koneistolla varustettu automaattikronografi Tissot PRX Chronograph ajanottotoiminnoilla, joka oli harrastajien keskuudessa erittäin haluttu. Integroidulla rannekkeella varustettu automaattikronografi on harvinaisuus tässä hintaluokassa.

PRX-mallistoon julkaistaan tasaisesti uusia malleja ja se on yksi Tissotin viime vuosien suosituimmista mallistoista. Suosio selittyy sen monikäyttöisyydellä. Se on samaan aikaan elegantti ja soveltuu pukukelloksi, mutta myös sporttinen urheilukello joka istuu urbaaniin elämäntyyliin ja rennompaan elämänmenoon.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tiedon kampanjoistamme ja alan parasta palvelua suoraan sähköpostiisi.

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat meiltä kuumimmat kellouutiset ja rahanarvoisia tarjouksia sähköpostiisi! Uutisia kannattaa muutenkin seurata ahkerasti, sillä uutiskirjeidemme mukana pääset nauttimaan kampanjaeduistamme ennen muita.