Puristava sormus: Kuinka toimia, kun sormus ei lähde sormesta?

Tuttu tilanne monelle: huomaat, että sormus puristaa ja painaa epämukavasti sormeasi. Tilanne voi tuntua ahdistavalta, kun ”sormus jumissa sormessa” -ongelma pyörii mielessä. Tässä kirjoituksessa esittelemme joitakin keinoja, joiden avulla voit saada puristavan sormuksen pois sormestasi, kerromme syitä sormien turpoamiseen ja neuvomme, milloin on sopiva hetki sormuksen suurentamiseen Pirkan Kellolla.

Vinkkejä puristavan sormuksen poistamiseksi

 1. Käytä jotain voiteluainetta
  Voit kokeilla sormuksen liukastamista saippualla, öljyllä tai jopa hammastahnalla. Tarkista kuitenkin ensin, ettei sormuksesi materiaali vaurioidu näistä aineista.
 2. Viilentävä vesihoito
  Upota sormesi kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi. Kylmä vesi voi kutistaa turvonneita kudoksia ja helpottaa sormuksen poistamista.
 3. Narun tai langan käyttö
  Kiepauta naru tai lanka tiiviisti sormesi ympärille aloittaen sormuksen yläpuolelta ja jatka kohti sormenpäätä. Tämän jälkeen yritä liu’uttaa sormusta varovasti pois.
 4. Käden nosto
  Pitämällä kättäsi koholla jonkin aikaa voit vähentää turvotusta ja helpottaa sormuksen irrottamista.

Mikäli nämä keinot eivät auta, sormus ei liiku tai sormi alkaa sinertää, suosittelemme ottamaan nopeasti yhteyttä meihin. Pirkan Kello tarjoaa ammattitaitoista apua, ja voimme tarpeen vaatiessa leikata sormuksen rungon auki, jolloin sormusta on helppo suurentaa.

Sormien turpoamisen syyt

Sormien turpoamisen taustalla voi olla monenlaisia syitä, kuten suolaisen ruoan nauttiminen, runsas alkoholinkäyttö, pitkät lennot, kuukautiskierto tai jopa sää. Raskauden loppuvaiheessa turpoaminen on täysin normaalia. Älä siis hätäile sormuksen suurentamisen kanssa ennen kuin tunnistat turvotuksen syyn. Jos sormus on tiukka, mutta ei täysin jumissa, kannattaa odottaa muutama päivä ja arvioida tilanne uudelleen.

Sormuksen suurentaminen Pirkan Kellossa

Jos olet varma, että sormuksesi on liian pieni eikä kyse ole ohimenevästä turvotuksesta, Pirkan Kello tarjoaa laadukasta sormuksen suurennuspalvelua. Oikeankokoisena sormus istuu mukavasti sormessasi, eikä sormuksen puristaminen häiritse enää.

Sormuksen kokoa muokatessa on kyse arvokkaan korun hienovaraisesta, mutta tärkeästä toimenpiteestä. Pirkan Kellolla se suoritetaan huolellisesti ja asiantuntemuksella, jotta sormuksesi istuu sormeesi täydellisesti ja voit kantaa sitä huolettomasti.

Olipa tilanteesi mikä tahansa, toivomme, että nämä neuvot auttavat ratkaisemaan sormusongelmasi. Ja muista, että Pirkan Kello on aina valmiina avustamaan, olipa kyseessä pieni tai suuri korun huolto tai esimerkiksi sormuksen rodinointi.

Tervetuloa asioimaan liikkeeseemme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tiedon kampanjoistamme ja alan parasta palvelua suoraan sähköpostiisi.

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat meiltä kuumimmat kellouutiset ja rahanarvoisia tarjouksia sähköpostiisi! Uutisia kannattaa muutenkin seurata ahkerasti, sillä uutiskirjeidemme mukana pääset nauttimaan kampanjaeduistamme ennen muita.