Garmin tactix® Delta – vaarallisen tehokas älykello

Garmin tactix® Delta on älykello niille joiden harrastukset ovat mahdollisimman kaukana penkkiurheilusta tai niille joiden ammatista ei saa kertoa tietoja ulkopuolisille. Tactix Delta on Garmin Fenix 6:n pohjalta Yhdysvaltojen armeijan MIL-STD-810 sotilasstandardilla valmistettu ja se kestää miltei kaikki kuviteltavissa olevat olosuhteet mihin siviilin kuvittelisi ajautuvan.

Kellosta löytyy Fenix 6-mallien toimintojen lisäksi myös joukko sotilaskäyttöön suunniteltuja taktisia ominaisuuksia.  Kellossa on pikavalinta, jolla kellon saa siirrettyä hämäränäkötilaan, jolloin kelloa voi katsoa myös hämäränäkölaseilla. Jumpmaster-toiminto laskuvarjohyppyä varten suunniteltu toiminto, joka laskee armeijan ohjeistuksen mukaisen hyppypisteen (High altitude release point) kompassin, tuulitietojen ja ilmanpainemittarin avulla ja auttaa navigoimaan haluttuun laskeutumispisteeseen. Elintärkeä ominaisuus erikoisjoukoille, mutta erittäin kätevä myös laskuvarjohyppyä harrastaville.

Kuuluitpa sitten salaiseen erikoisosastoon tai paikalliseen eräkerhoon Tactix Deltan sijainnin voi synkronoida joukkueen muiden seikkailijoiden kellojen kanssa. Sen jälkeen kellosta näkee joukkueen muiden jäsenten sijainnit sekä UTM (Universal Transverse Mercator)- että MGRS (Military Grid Reference System) koordinaattimuodoissa yhdellä vilkaisulla. Salatila eli ’stealth mode’ lopettaa GPS-sijainnin tallennuksen kytkee langattomat yhteydet pois päältä, jotta kelloa voi käyttää tutkan alapuolella. Tällä estetään etteivät salaisen tukikohdan harjoitusreitit näy Garminin sosiaalisissa palveluissa.

Kellon kartalle voi tallentaa etukäteen maantieteellisiä etäpisteitä, joiden avulla löytää kohteeseen jopa salatilan ollessa päällä. Loistava toiminto niin vaeltajille jotka liikkuvat kaukana mobiilitukiasemista kuin pienille vihreille miehille jotka eivät halua liittyä paikalliseen 4G-verkkoon.

Suojattu poisto-toiminto eli ’kill switch’ tyhjentää nopeasti koko kellon muistin jonka jälkeen seikkailijan ei tarvitse kertoa kuin sotilasarvo kysyttäessä. Siviileille toiminto helpottaa lähinnä omien iltamenojen piilottamista, mutta erikoismiehille se on tärkeä osa ammatin varjopuolia.

Näiden taktisten ominaisuuksien lisäksi kellossa on muista Garminin huippumalleista tuttuja ominaisuuksia. Tactix Delta käyttää useita eri maailmanlaajuisia satelliittipaikannusjärjestelmiä ja paikantaa käyttäjän sekä GPS, GLONASS että Galileo satelliiteista, joten toimintavarmuus on taattu riippumatta siitä millä mantereella seikkailija operoi. Satelliittipaikannuksen lisäksi kellossa on ABC-anturit eli ’altitude’, ’barometer’ ja ’compass’, eli korkeusmittari, ilmanpainemittari ja kompassi, joiden avulla voi saat hyödyllistä tietoa ympäristöstäsi. Kello antaa ilmanpaineen laskiessa myrskyvaroituksen ja antaa vuorikiipeilijälle enemmän aikaa hakeutua suojaan kallionkoloon ja mahdollistaa kartalla navigoimisen virransäästötilassa hätätilanteen sattuessa. Kellossa on turvaominaisuus jonka avulla sijaintisi voidaan lähettää hätäyhteyshenkilöllesi, jotta apu saadaan paikalle nopeammin.
Garmin Tactix Deltasta on myynnissä myös Applied Ballistics-versio jossa on myös AB elite -ohjelmisto ballistiikkalaskentaan. Erinomainen tukiväline tykistön tulenjohdolle tuliasemien suuntaukseen. Kertomalla kellolle ammusten tyypin ja kantaman, kello laskee korkeus-, tuuli- ja lämpötilamittausten perusteella tarvittavat ampuma-arvot kelloon syötettyihin kohteisiin. Siviiliharrastajille tätä voi suositella pitkänmatkan ammuntaan niin metsästäjille kuin urheiluampujille.

Virransäästöominaisuuksien avulla kellon akkukeston saa venytettyä riittämään useammankin viikon mittaiselle kaukopartiolle. Akunsäästötilassa kellon akunkesto on jopa 80 päivää ja aurinkokennolla varustetussa Applied Ballistics-mallissa kesto venyy 120 päivään. Rauhanomaisille vaeltajille on Solar-malli saatavana myös ilman ballistiikkalaskuria.
Kellossa on asennettuna rauhallisempaan liikkumiseen neliväriset Courseview-kartat joissa on yli 41000 golfkenttää ympäri maailman ja  TopoEurope-kartat joista löytyy yli 2000 laskettelukeskusta rinnekarttoineen ja vaikeusluokituksineen. Hyödyllinen jos joudut sattumalta tilanteeseen missä pitää esimerkiksi laskea tuntematonta laskettelurinnettä sellokotelolla. Tai ihan vaan harrastusta helpottamaan.

ClimbPro-ominaisuus kertoo nousujyrkkyyden valitulla reitillä ja auttaa suunnittelemaan energiankulutusta. Tauko paikalla on parempi pitää juuri ennen vuoren jyrkintä taivalta, ettei joukkue ole suorituksen jälkeen kokonaan hapoilla.

Kellon urheilusovellukset tuovat tehokkuutta monenlaiseen urheiluun kevyestä korkeanpaikan leirille. Kellon esiladatut suoritusprofiilit ja animoidut harjoitukset yhdistettyinä edistyneisiin suorituskykymittauksiin tehostavat harjoittelua ja kertovat käyttäjälle miten treenistä saa kaiken irti. Perusleirissä kello auttaa sopeutumaan korkeaan ilmanalaan akklimaatiotoimintojen avulla. Elevate-rannesykemittaus ja pulssioksimetri joka mittaa veren happisaturaatiota tarjoavat tärkeää dataa niin harjoittelua kuin palautumista varten  myös maanpinnalla. Yhdessä hengitystiheyden seurannan kanssa kello kertoo Body Battery -luvun avulla energiatasosta ja auttaa optimoimaan aktiivista elämäntapaa.

Liittämällä kello Bluetoothilla yhteensopivaan puhelimeen sähköpostit, viestit ja hälytykset kilahtavat taskusi lisäksi myös kelloon. Langattomien Bluetooth-kuulokkeiden avulla kelloa voi käyttää musiikkisoittimena joko suoraan kelloon tallennettujen kappaleiden avulla tai langattoman yhteyden avulla yhteensopivista musiikkipalveluista kuten Spotify®, Deezer ja Amazon Music. Yhteensopivien pankkien korttien avulla kelloa voi käyttää lähimaksuun Garmin Pay-ominaisuuden avulla.

 

Garmin tactix® Delta edustaa äärimmäistä suorituskykyä äärimmäisiin olosuhteisiin tyylistä tinkimättä. Tämä kello on ammattilaisen valinta Simo Häyhästä James Bondiin.

Käy tarkistamassa speksit verkkokaupastamme: Garmin tactix® Delta – Sapphire Edition

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tiedon kampanjoistamme ja alan parasta palvelua suoraan sähköpostiisi.

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat meiltä kuumimmat kellouutiset ja rahanarvoisia tarjouksia sähköpostiisi! Uutisia kannattaa muutenkin seurata ahkerasti, sillä uutiskirjeidemme mukana pääset nauttimaan kampanjaeduistamme ennen muita.