Cartier Santos – Kello joka muutti ajan kulkua

Cartier Santos on yksi maailman tunnetuimmista ja kauimmin valmistetuista kelloista. Sen ilmailun historiaan nivoutuva tarina on yhtä mielenkiintoinen kuin sen muotoilu. 

Cartier ja Santos – ilmailun ja horologian pioneerit

ikoninen Cartier Santos -kellomalli sai nimensä Alberto Santos-Dumontilta, ilmailun varhaiselta pioneerilta ja Louis Cartierin hyvältä ystävältä. 1900-luvun alussa, kun kun taskukellot vielä hallitsivat ajan mittaamista, Santos-Dumont kertoi Cartierille haasteista, joita kohtasi kun yritti tarkistaa taskukelloaan lentäessään. Tästä innostuneena Louis Cartier suunnitteli ja valmisti ensimmäisen prototyypin ranteeseen kiinnitettävästä kellosta Santos-Dumontille vuonna 1904.

Perinteiset taskukellot eivät olleet käytännöllisiä lentäjille, koska ne vaativat kaksi kättä käytettäväksi. Uuden ranteeseen kiinnitettävän kellon myötä Santos-Dumont saatoi tarkistaa ajan nopeasti yhdellä kädellä ohjaimia käyttäen. Kello oli mullistava ja se nähtiin usein Santos-Dumantin kädessä myös lentokoneen ulkopuolella. Se oli yksi ensimmäisistä kerroista, kun rannekelloja alettiin nähdä myös miesten asusteina. Ennen tätä rannekellot olivat pääasiassa naisille suunnattuja koruja.

Ikonista muotoilua

Santos-kellon muotoilu on erottuva ja tunnistettava. Sen neliskulmainen kuori, paljaaksi jätetyt ruuvit ja roomalaiset numerot antavat sille ajattoman ilmeen, joka on pysynyt suhteellisen muuttumattomana yli vuosisadan ajan.

Vuosien varrella Cartier on tuottanut useita versioita Santos-kellosta, mukaan lukien eri materiaaleja ja lukuisia koneistoja, mutta alkuperäinen muotoilu on pysynyt suhteellisen uskollisena alkuperäiselle. Se on osoitus sen ikonisesta asemasta ja sen merkityksestä niin kelloteollisuudessa kuin harrastajien keskuudessa.

Cartier Santos Pirkan Kellossa

Pirkan Kellon Arvokellot -osastolla on myynnissä kaksi upeaa Santos -yksilöä. Cartier Santos de Cartier WSSA0018, viime vuonna valmistettu yksilö, jossa on säilytetty Cartier Santosin muotoilu ja visio, mutta päivitettynä nykyaikaan.

Cartier Santos de Cartier WSSA0018

Sekä 90-luvulta peräisin oleva naisten Cartier Santos Galbée 9057930

Cartier Santos Lady Ref. 9057930

Cartier Santos Galbée on yksi Santos-kellomalliston versioista. Sen nimi ”Galbée” viittaa ranskan kielestä otettuun sanaan, joka tarkoittaa kaarevaa tai pyöristettyä. Tämä viittaus heijastaa kellon muotoilua.

Toisin kuin alkuperäinen, suorakulmaisempi Santos-malli, Santos Galbée -mallissa on kaarevampi ja pyöristetty muotoilu, joka tekee siitä hieman hienostuneemman ja sopusuhtaisemman ranteessa. Kuori, ranneke ja kellotaulu muodostavat saumattoman jatkumon, joka istuu mukavasti ranteen ympärille.

Käy tutustumassa kelloihin ja hanki itsellesi kellohistorian virstanpylväs Pirkan Kellon Arvokellot-osastolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisenä tiedon kampanjoistamme ja alan parasta palvelua suoraan sähköpostiisi.

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat meiltä kuumimmat kellouutiset ja rahanarvoisia tarjouksia sähköpostiisi! Uutisia kannattaa muutenkin seurata ahkerasti, sillä uutiskirjeidemme mukana pääset nauttimaan kampanjaeduistamme ennen muita.